MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/related; boundary="----=_NextPart_01CA3F60.D3D56B70" This document is a Single File Web Page, also known as a Web Archive file. If you are seeing this message, your browser or editor doesn't support Web Archive files. Please download a browser that supports Web Archive, such as Microsoft Internet Explorer. ------=_NextPart_01CA3F60.D3D56B70 Content-Location: file:///C:/3094B233/ChocolateLavaMuffins.htm Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Type: text/html; charset="us-ascii"
skip to main =
| skip
to sidebar
200 grama crne čokolade, najmanje 70% kakao
125 g. putera
½ kašičice v=
anila
ekstrakta
125 g. šećera
3 supene kašike brašna
1/4 kašičice soli
4 jajeta
1 supena kašika kakao pudera
1 šolja sladoleda od vanile (ne mora)
1 kafena kašićica espreso kafe
puter za oblaganje pleha
Zagrejati rernu na 2=
00C.
Testo treba dobro ohladiti 2-3 sata, čak i ako prenoći u
frižideru, još je bolje
Rastopiti na pari čokoladu i puter. Umešati vanilu. Zatim dodati
brašno i so i mešati mikserom da se dobro umuti. Dodavati jaje je=
dno
po jedno, da se lepo sjedini. Mutiti 4-5 minuta dok testo ne bude kremasto.=
Ohladiti dobro testo. Na dno staviti papir za pečenje (male krugove), a
pre toga puterom namazati stranice i dno pleha. Umesto brašna pleh
obložiti kakao prahom i istresite višak. Napuniti do
vrha sve rupe.
Peći=
samo
10 minuta! Kolač treba odozgo da je pečen a unutra da curi, kao l=
ava.
Dok se kolači peku, može se malo istopiti sladoled sa
kašičicom espreso kafe, pa se time kolač prelije (ovo je po
želji, nisam probala). Ja stavim sladoled sa strane, pa ako je nekom
vruće, nek se rashladi.